Δεν ξέρω που να αναρτήσω το ερώτημα αυτό και δυστυχώς ευτυχώς επέλεξα να το αναρτήσω εδώ.
Χρειάζεται ειδική συνδεσμολογία για να συνδεθεί ενας mac στο διαδύκτιο; Κατι μου είπανε για καλώδια ethernet ή wifi. Το δεύτερο δεν το θέλω.
Δηλαδή ενας mac δεν έχει θυρα usb;
Εχω conn-x. Θα πρέπει να παω στον οτε και να του ζητήσω άλλο router; (κατι τέτοια μου είπανε....) τι ισχύει;
Προφανώς κάποιο καλώδιο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να συνδεθείς με τον router και το διαδίκτυο. Φυσικά το Mac έχει θύρα USB και μπορεί να συνδεθείς μέσω αυτού. Απλά μέσω ethernet θα έχεις ταχύτερη, καλύτερη και πιο απροβλημάτιστη σύνδεση. Για να συνδεθείς μέσω USB θα πρέπει να κατεβάσεις και να φορτώσεις τους ανάλογους drivers για τον εκάστοτε router (έχει ο ΟΤΕ για τον δικό σου για Mac OS X?) και να ευχηθείς ότι θα παίξει σωστά. Ενώ με σύνδεση ethernet μπορείς πολύ απλά να συνδέσεις το καλώδιο ethernet από τον router στον Mac σου και… τέλος. Το ίδιο ισχύει και για την ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi αλλά την αφού την απορρίπτεις, μάλλον η καλύτερη λύση είναι το ethernet. Υποθέτω πως αν έκανες την σύνδεσή σου πρόσφατα με το conxx θα έχει θύρα ethernet επάνω.
Μιχάλη σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οχι δεν έχει θέση για ethernet το router. Αρα πρέπει να παω στον ΟΤΕ να επιστρέψω αυτον τον ρούτερ, να πάρω άλλον με θύρα για εθερνετ, να αγοράσω το καλώδιο το ανάλογο… και αυτό ειναι όλο;
Ασύρματο router, χωρίς τουλάχιστον μια θύρα Ethernet, κάπως απίθανο το βλέπω. Μήπως είναι ενσύρματο modem της sagem ;. Αυτό, από χέρι είναι για πέταμα.
Ανάτρεξε πάντως manual, ή πες μας τι μηχανάκι σου δώσανε.
igiorgio δεν καταλαβαίνω τι μου λές. Δεν πρέπει να πάω το παλίο router και να μου δώσουν ένα με θύρα για ethernet; Πάλι connex δεν θα είναι; με μπέρδεψες…
ασύρματο έτσι και αλλιώς δεν θέλω.
Θέλω να πω, αν σου έδωσαν ασύρματο router, έχει τουλάχιστον μια θύρα Ethernet. Αν σου έδωσαν ενσύρματο modem, ατό δεν έχει θύρα Ethernet, αλλά USB. Αν δε σου έδωσαν το modem της Sagem, δεν μπορείς να συνδεθείς κάν, δεν κάνει για mac.
Πες μου, ποιά μάρκα είναι το μηχανάκι σου ;.
Edit : Με ασύρματο router, μπορείς κάλλιστα να συνδεθείς με καλώδιο Ethernet. Βέβαια, δεν παίζει κανένα ρόλο, αλλά μπορείς παράλληλα να κάνεις και turn of Airport.
Ενα λεπτό igiorgio να ξεκαθαρίσω κάτι διότι τα έμπλεξα…
Καταρχήν δεν έχω τίποτα μέχρι στιγμής. Θα πάω απο Δευτέρα να πάρω ότι χρειάζεται για να συνδέομαι.
Το σημαντικό πράγμα είναι οτι ΔΕΝ θέλω ΑΣύρματο τρόπο σύνδεσης… γίνεται;
Και αν γίνεται,
1) επειδή θέλω και να συνδέομαι και απο αυτό το pc το router θα μπορέι να είναι ενσύρματο;
2) Αν όχι τοτε ας μην μπάινω απο αυτο το pc, βρίσκω modem ενσύρματο για mac;
Για λόγους οικονομίας, πάρε το πακέτο με το ενσύρματο modem, το οποίο δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε mac, διότι αφ’ ενός δεν κάνει σαν συσκευή και δεύτερον και να έκανε δεν μπορείς να συνδέσεις σ’αυτό δύο computer.
Γνώμη μου, μην πάρεις το πακέτο με το ασύρματο router που δίνει ο ΟΤΕ, το router δεν είναι της προκοπής. Αγόρασε ένα καλό ασύρματο router με 4 θύρες ethernet για να κάνεις άψογα τη δουλειά σου, συνδέοντας και τα δύο computer ενσύρματα, ασύρματα ή όπως σου κάνει κέφι. Μεταξύ άλλων, καλά router είναι π.χ. : US Robotics, Linksys, D-Link, Zyxel.
To Linksys που αναφέρεις κάνει για mac και για pc. Πληροφοριακά, ο οποιοσδήποτε router, όταν ρυθμισθεί ώστε να συνδεθεί με τον provider εξυπηρετεί και mac και pc. Αρκετεοί router πάντως μπορούν να ρυθμισθούν μόνο μέσω pc. Επίτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι μπορεί μεν τώρα να μην θέλεις ασύρματη σύνδεση, όταν όμως αποφασίσεις κάποια στιγμή να έχεις το mobility του MacBook, τότε θα τη χρειασθείς οπωσδήποτε.
Ελένη σε κάθε περίπτωση φρόντισε είτε να ανταλλάξεις το παλιό σου router στον ΟΤΕ και να σου δώσουν ένα με θύρα ethernet (μία ή περισσότερες), είτε να αγοράσεις ένα καινούργιο router που να έχει τουλάχιστον τέσσερις για να μπορείς να συνδέεις περισσότερους υπολογιστές. Αν θα έχει και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης ή όχι εξαρτάται από σένα και την επιλογή σου. Για παράδειγμα εγώ στο σπίτι μου έχω αυτό της Belkin με το wifi απενεργοποιημένο. O OTΕ διαθέτει επίσης μεγάλη γκάμα από routers, αρκεί να τους πείς τι θέλεις. Για παράδειγμα ένα με πολλές θύρες είναι της Philips εδώ. Τα άλλα είναι με μία ethernet μόνο.
Να ρωτήσω και κατι άλλο. Αν το pc μου (οχι ο mac) δεν έχει δυνατότητα συνδεσης με ethernet, τότε δεν χρειάζεται να πάρω modem router με δυνατότητα να συνδέω και άλλους υπολογιστές αφού δεν θα γίνετε. Συνεπώς, παίρνω ένα modem πχ.αυτό και κρατάω το modem που έχω για το Pc που έχω μέχρι τώρα. Συμφωνήτε;
Και κάτι άλλο, πρέπει να μου δώσει για το καινούργιο modem άλλο cd ο οτε;
Δεν ξέρεις αν το PC σου έχει θύρα ethernet; Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις αυτό που λές πάντως. Εγώ προτείνω να επιλέξεις router modem με περισσότερες από μία ethernet θύρες.
Εχει θύρα για ethernet το pc μου. Αρα δεν μου κάνει εκέινο που σας έδειξα πιο πάνω. Αρα παίρνω modem router με παραπάνω απο μια θυρα για ethernet και ...............ΚΑΛΟ ταξίδι....
μονο δυο καλώδια θα χρειαστώ. Ενα για το mac και ενα για το pc. Σωστά;
cd;
Εχει θύρα για ethernet το pc μου. Αρα δεν μου κάνει εκέινο που σας έδειξα πιο πάνω. Αρα παίρνω modem router με παραπάνω απο μια θυρα για ethernet και ...............ΚΑΛΟ ταξίδι....
μονο δυο καλώδια θα χρειαστώ. Ενα για το mac και ενα για το pc. Σωστά;
cd;
τι ενοεις cd? αν ενοεις το cd εγκαταστασης του modem δεν χρειαζεται να το χρησιμοποιησεις. Απο την στιγμη που το modem θα συνδεθει με τα μηχανηματα σου μεσω ethernet θα αναγνωριστει αυτοματα.
Αυτο εννούσα Σταυρο. Αρα τόσο το ένα όσο το άλλο δεν χρειάζεται cd εγκατάστασης. Συνεπώς το μόνο που χρειάζομαι είναι ενα router modem και δυο καλώδια ethernet. Σωστά;