subtitles σε ταινίες για ipod touch
Δημοσιεύθηκε στις: 24 July 2008 11:17 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-07-24

Καλησπέρα,

είμαι τελείως καινούργια σε ένα ipod touch 16gb. Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 2.0 στην συσκευή και στο πλαίσιο διερεύνησης για το πως μπορώ να περάσω ταινία έκανα τα εξής. Πέρασα την ταινία απο το dvd shrink και μετά απο το handbrake. Στο handbrake απλά επέλεξα δεξιά στο presets ipodphone/touch και δεν πείραξα τίποτε άλλο, ούτε συμπλήρωσα επιλογές. Απλά διάλεξα source και destination file. Μετά το έκανα import στην library και απο εκεί drag and drop στο ipod. Όλα super μόνο που δεν έχει υπότιτλους ενώ τους είχα περάσει κανονικά από το dvd shrink. Σκέφτηκα μήπως έφταιγε το οτι δεν έκανα κάποια επιλογή στο κομμάτι audio&subtitles;του handbrake και πήγα να επιλέξω την γλώσσα αλλά στο subtitles έβγαζε μόνο none και autoselect. Έκανα μερικές επιλογές και ξανά πάλι το πέρασα αλλά και πάλι δεν έχει υπότιτλους.

Δυστυχώς μόνο 2 μέρες ασχολούμαι με το θέμα και παρά το όσα έχω διαβάσει online απο διάφορες πηγές δεν ξέρω τι να κάνω. Παρατήρησα πως αν επιλέξω στο advanced encoding settings 2pass encoding i 64bitmp4 μου δίνει επιλογή υπότιτλου αλλά τι άλλο πρέπει να συμπληρώνω ή επιλέγω στο handbrake??

Ευχαριστώ πολύ

confused Fei

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 25 July 2008 09:09 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Καλώς μας ήλθες!

Το iPod touch για να δείξει υπότιτλους πρέπει να είναι ενσωματομένοι στην ταινία. Δεν ξέρω αν το Handbreak τους ενσωματώνει ή απλά παρέχει χωριστό αρχείο. Πρέπει λοιπόν να ερευνήσεις αν κάποιο πρόγραμμα (ή το handbreak) τους ενσωματώνει στην ταινία κάθε φορά.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 25 July 2008 01:53 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-07-24

Ευχαριστώ για την συμβουλή!Βέβαια όταν λέμε ενσματωμένοι υπότιτλοι εννοείς να τους περνάς και αυτούς απο το αρχικό dvd στο επόμενο αρχείο που φτιάχνεις?? Ρωτώ γιατί δεν ξέρω και πολλά απο όλα αυτά και μπερδεύομαι:(

Εγώ πάντως πειραματίστηκα χθες και τα κατάφερα! Διάλεξα στο handbrake στο video το 2pass κάτι..(τσέκαρα και ένα box που έλεγε turbo μπλα μπλα - σκέφτηκα καλό θα ‘ναι :/) και επέλεξα υπότιτλους. Πάτησα start, έκανε βέβαια συνολικά 1μιση ώρα να τελειώσει αλλά μετά το πέρασα library και ipod και έπαιξε κανονικά με υπότιτλους, η εικόνα δεν pixelιάζει καθόλου και οι υπότιτλοι φαίνονται super στο σωστό μέγεθος και τολμώ να πω σε εμφάνιση καλύτεροι και απο ότι στην ταινία. Απλά δεν ξέρω πως να συντομεύσω την διαδικασία.

Μερικές ερωτησούλες ακόμη όμως:

Πέρασα την 1η ταινία, όλα οκ, όταν πέρασα την δεύτερη απο το library με drag and drop μου έβγαλε την πρώτη απο το ipod και αυτό με προβλημάτισε. Μετά έκανα αυτή που έβγαλε D&D;ξανά και μου την πρόσθεσε χωρίς να βγάλει την άλλη. Επίσης, δεν έχω καταλάβει καθόλου αυτό το Sync πως λειτουργεί. Π.χ. όταν θέλω να περάσω ταινία που έχω βάλει στο library δεν μπορώ να πάω SYNC movies ? Γιατί πήγα να τσεκάρω το box sync MOVIES και μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι θα σβηστούν όλα τα τραγούδια στο ipod αν κάνω sync movies. Αλλά απο μνήμη έχω τεράστιο απόθεμα, κάνω κάτι λάθος?

Επιπλέον, αν έχω κάποια mp3 στο pc μου και θέλω να τα περάσω στο ipod τα μετατρέπω σε άλλο τύπο αρχείου? Αν ναι, ποιο? Αν όχι μετά τα βάζω library? Δεν το έχω το συγκεκριμένο projectάκι οπότε αν μπορέσετε να με βοηθήσετε θα ήμουν so so so very happy!!!!

Thanx a million,

less confused Fei sos

Προφίλ