Γεια σας,
έχω παραγγείλει το καινούριο airoprt extreme base station αλλά δυστηχώς δεν πρόσεξα ότι το modem που χρησιμοποιώ δεν έχει περισσότερες από μια εξόδους. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει αναφορικά με το ποιο modem θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω με το extreme; Ευχαριστώ
Θέλω περισσότερες εξόδους γιατί το υπάρχον modem έχει μόνο μία και χρειάζομαι περισσότερες γιατί θέλω στο modem και όχι στο router όπως είναι το airport να συνδέσω και δορυφορικό δέκτη. Απλά θα ήθελα κάποιος που χρησιμοποιεί το airport να μου πει με ποιο modem δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας ή άλλου είδους.
Αν και δεν έχω ακούσει γενικότερα για προβλήματα συμβατότητας με οποιοδήποτε μόντεμ, πολύ καλά και αξιόπιστα είναι τα Belkin τα οποία παίζουν με το base station.
Νίκο το base station είναι απλά ρούτερ κι όχι μόντεμ ρούτερ. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεσαι έναν μόντεμ ρούτερ (όπως αυτά που δίνει ο κάθε πάροχος) να μεσολαβήσει ώστε να μπορέσεις να συνδεθείς με το διαδίκτυο. Ως επί το πλείστον στις ΗΠΑ οι γραμμές είναι έτοιμες και ένα απλό ρούτερ όπως το base station αρκεί.
άλλη μία ερώτηση.
βάζοντας airoprt extreme base station και συνδέοντας με το μόντεμ και απο το airport με ethernet port καλώδιο στο imac υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα α πότη η σύνδεση να γίνετε απευθείας απο το μόντεμ?
Απλά δεν καταλαβαίνω αφού έχεις ήδη μόντεμ ρούτερ, τι παραπάνω θα σου δώσει το extreme ειδικά αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις ενσύρματα. Καλύτερα θα ήταν να αγοράσεις ένα μόντεμ ρούτερ τύπου belkin με περισσότερες θύρες ethernet αφού το extreme έχει μόνον μία και φυσικά στο μισό και πλέον κόστος. Εκτός κι αν θέλεις να συνδέσεις πάνω του USB εκτυπωτή.