Ανοίγω αυτό το θέμα, κυρίως για να παραθέσω κάποια «κουλά», που βιώνω το τελευταίο διάστημα με τη σύνδεσή μου. Βέβαια, αν βρεθεί λύση, ιδιαίτερα στο δεύτερ περιστατικό, θα κάνω «χαρούλες», αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί όποιος αντιμετωπίσει τα ίδια ή παρόμοια περιστατικά να μην αισθάνεται πλέον μόνος.
Εχω λοιπόν CONN-X, μέσω ασύρματου modem-router της US Robotics. Η σύνδεση δεν παρουσίασε ποτέ κάτι περίεργο, όσο την χρησιμοποιούσα με το Mac mini, είτε με Ethernet, είτε ασύρματα.
Οταν λοιπόν πήρα το MacBook, διεπίστωσα ότι η εμβέλεια του router παρ’ όλη την 9db πρόσθετη κεραία έφθανε μέχρι τη κουζίνα, ενώ δεν κάλυπτε το μπαλκόνι της , το σαλόνι και τη βεράντα του. Ο διαφορετικός προσανατολισμός της κεραίας δεν βοήθησε καθόλου. Εγκατέστησα λοιπόν στην κουζίνα ένα range extender της D-Link, οπότε το σήμα έφθανε με πέντε μπάρες και στα νεκρά σημεία.
Μετά από καιρό, επειδή θα έλειπα μερικές μέρες, έσβησα όλα τα μηχανήματα, του range extender συμπεριλαμβανομένου. Γύρισα, όλα ήταν καλά, μόνο που μετά από μέρες διεπίστωσα ότι το range extender εξακολουθούσε να είναι κλειστό. Πως το σήμα έφθανε παντού, με κλειστό το range extender, παραμένει μυστήριο. Ξαφνικά, κάποια μερα το σήμα και πάλι δεν έφθανε παντού, οπότε ενεργοποίησα ξανά το range extender κι όλα καλά.
Και φθάνω στο δεύτερο περιστατικό. Εδώ και μια εβδομάδα αλλά όχι καθημερινά δεν φθάνει καθόλου σήμα, ( 0 μπάρες δηλαδή ), μόνο στη βεράντα του σαλονιού και μόνο το απόγευμα, όταν είναι σε χρήση τα networks που βλέπετe στo screenshot. To messenger είναι το δικό μου.
Βεβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί το πρόβλημα να προκαλείται από το router κάποιου network ή από κάποια άλλη συσκευή που επικαλύπτει με παράσιτα το σήμα μου. Ενα άλλο ερωτηματικό ειναι, πως εμφανίζονται τα ονόματα των networks, ενώ το airport είναι με 0 μπάρες ;. Και ενώ το Network αναφέρει· “airport is on, but not connected to the Internet” ;.
Μόλις το Book περάσει τη μπαλκονόπορτα προς το σαλόνι, οι πέντε μπάρες επανεμφανίζονται ως δια μαγείας !.
Αυτά ...