Καινούργια MacBook, Pro, Air και Cinema Display
Δημοσιεύθηκε στις: 14 October 2008 09:25 PM   [ Αγνοήστε ]  
Moderator
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-05-07

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο το Notebook Special Event αφιερωμένο στους φορητούς υπολογιστές από την Apple, λαμβάνοντας χώρα στο Apple Campus. Τι καινούργιο είχε να παρουσιάσει ο Στήβ Τζόμπς; Για μία ακόμη φορά οι φήμες δεν έπεσαν έξω. Εχουμε λοιπόν καινούργια MacBook Pro, καινούργιο MacBook, και καινούργια Apple Cinema Display. Αυξημένες επιδόσεις και πρωτοποριακή σχεδίαση είναι τα κοινά χαρακτηριστικά για τους φορητούς της Apple. Ας δούμε συνοπτικά τι παρακολουθήσαμε σήμερα στο special event.

Αρχικά είδαμε το καινούργιο MacBook Pro, όπου φέρνει στο σχεδιαστικό στύλ του iMac, δηλασή μαύρο περίγραμμα γύρω από την οθόνη και αλουμινένιο περίβλημμα. Αξίζει να σημειώσουμε το καινούργιο γυάλινο trackpad το οποίο καταλαμβάνει μεγαλύτερη επιφάνεια, λειτουργεί και ώς click button καθώς περιλαμβάνει μια σειρά από multitouch λειτουργίες. Επειτα σημαντικά αναβάθμιση είναι η προσθήκη δύο καρτών γραφικών υϊοθετώντας τα καινούργια τσίπ της NVIDIA: GeForce 9400 και GeForce 9600M GT. Μπορεί ο χρήστης να επιλέξει οποιοδήποτε από τα δύο ανάλογα με την εργασία που θέλει να εκτελέσει, επηρεάζοντας μόνο την αυτονομία της μπαταρίας. Ορισμένες αλλαγές υπάρχουν και στις θύρες επικοινωνίας αντικαθιστώντας την mini DVI με την Mini Display Port. H οθόνη είναι τεχνολογίας LED και διατίθενται άμεσα δύο μοντέλα πρός 1999$ και 2499$.

Επειτα είδαμε μια καινούργια οθόνη από την Apple στην σειρά Apple Cinema Displays. Κι αυτή ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία του iMac με τα μαύρο περίγραμμα γύρω γύρω, παίζει στις 24 ίντσες και είναι τεχνολογίας LED. Ανάλυση 1920 x 1200, τιμή στα 899$ και διαθέσιμη τον Νοέμβριο.

Αναβάθμιση όμως βλέπει και το MacBook Air όπου θα περιέχει την κάρτα γραφικών της NVIDIA GeForce 9400. Επιπλέον αυξημένη χωρητικότητα στα 120 GB, προσθήκη της θύρας Mini Display Port και επεξεργαστή intel core 2 duo στα 1,6 GHz. Το MacBook Air θα πωλείται πρός 1799$ και ένα δεύτερο μοντέλο θα ακολουθήσει αργότερα με επξεργαστή στα 1,86GHz και δίσκο SSD πρός 2499$.

Πλήρη μεταμόρφωση έχουμε και για το MacBook όπου είναι ακριβώς το ίδιο με το MacBook Pro αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Εν ολίγοις παρόμοια χαρακτηριστικά όπως το trackpad και η οθόνη LED, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 9400 και στο ακριβότερο μοντέλο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Δύο μοντέλα διαθέσιμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, πρός 1299$ και 1599$.

Πρέπει να σημειώσουμε πως όλες οι οθόνες είναι πλέον Glossy και δεν προσφέρεται δυνατότητα επιλογής μάτ. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε λεπτομερώς τα αναβαθμισμένα MacBooks.

image

image

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 14 October 2008 11:30 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-01-24

Μία απογοήτευση: Λατρεύω το πιο ζωντανό χρώμα μίας glossy οθόνης αλλά σιχαίνομαι περισσότερο την αντανάκλαση. Φαντάζομαι μία συνήθεια θα είναι όταν μεταπηδήσω σε τέτοιες οθόνες.
Μία ερώτηση: Οι 2 κάρτες του Macbook Pro θα μπορούν να συνεργάζονται σε ένα παιχνίδι για ακόμα καλύτερα γραφικά;
Ένα ερωτηματικό: Αυτό το πληκτρολόγιο το καινούργιο θα είναι καλύτερο από του MacBook Pro το παλιό (αν και αυτό είναι υποκειμενικό σε τελική ανάλυση); Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι το καλύτερο που εχω δοκιμάσει (δεν έχω δοκιμάσει του MacBook air που είναι ίδιο) και με μία 1η ματιά δε μου γεμίζει το μάτι…
Μία απόλυτη ικανοποίηση: Επιτέλους μπορούμε να αλλάξουμε άνετα χωρίς φασαρία (κυρίως) σκληρό δίσκο και μνήμη!

Συνολικά δηλώνω εντυπωσιασμένος αν και αισθητικά το iMac στυλ δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει με μία 1η ματιά. Σαν να μην ταιριάζει σε φορητά. Ένα βήμα εμπρός σε λειτουργική σχεδίαση, το νέο trackpad δείχνει εντυπωσιακό (μένει να το δείξει και στη πράξη) και η νέα cinema οθόνη εξίσου εντυπωσιακή (μου αρέσει αυτή η συνεργασία με τα νέα φορητά). Να έβγαινε και σε μικρότερο μέγεθος…

ΥΓ. Το νέο MacBook Pro είναι ελαφρώς βαρύτερο! Από 2.45Kg σε 2.49Kg! Θα μας κοπεί η μέση να το μεταφέρουμε! LOL  rasberry

[ Διορθώθηκε: 14 October 2008 11:35 PM by andreaseto]
Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 15 October 2008 03:40 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-02-24

Kαι εγω σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος με αυτα που ειδα αν και δεν ειχαμε καμια μεγαλη εκπληξη. Το design προσωπικα μου αρεσει, και με τις καρτες γραφικων της nvidia τα μηχανηματα θα πετανε ακομα περισσοτερο, και ευτηχως που προσεξαν και το macbookaki σε αυτον τον τομεα. Νομιζω οτι τωρα πια εχει γινει πολυ πιο ολοκληρωμενο μηχανημα . Τωρα οσον αφορα την glossy σε περιβαλον δωματιου δεν υπαρχει και μεγαλο προβλημα με αντανακλασεις. Καθολου θα ελεγα, εκτος και αν εχετε απο πισω κανενα παραθυρο.
Επισης αν προσεξα καλα εξαφανισανε την firewire θυρα απο το μικρο. Τι τους πειραζε δηλαδη?

Υπογραφή 

HEAVY METAL:Λατρευω αυτη την μουσικη γιατι ειναι ενα απο τα λιγα πραγματα που μπορουν να με εντυπωσιασουν και να με ξαφνιασουν σε αυτη την ζωη. Καλα αντε και ο mac...

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 15 October 2008 07:52 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-03-23

είναι πολύ ωραία μηχανήματα ιδίως το mbp όμως περίμενα κάτι καλύτερο στις τιμές,ιδίως μετά το πατατράκ που έχει πάθει η Αμερική στα οικονομικά τις

Υπογραφή 

mac my day devil

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 07:42 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 4 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-01-24

Οι τιμές είναι μία χαρα ...αν κάνουν τη σωστή μετατροπή σε ευρώ.

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 08:52 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 5 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-09-12

Όλα καλά με τις νέες παρουσιάσεις αλλά τι γίνεται με την απουσία της firewire στο MacBook. Το Θεωρώ απλά λάθος

Δηλαδή τι θα κάνει ο χρήστης που έχει συσκευές firewire;
Θα είναι αναγκασμένος να πάρει το MacBook Pro;

???

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 08:54 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 6 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-09-12
andreaseto - 16 October 2008 07:42 AM

Οι τιμές είναι μία χαρα ...αν κάνουν τη σωστή μετατροπή σε ευρώ.

Αν συγκρίνω με παλαιά τότε απλά άλλαξε το $ με €

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 09:58 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 7 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-01-24

Πάντως το φιλοσόφισα λίγο (μη γελάτε LOL  tongue laugh) και δεν είναι παράλογες οι τιμές στην Ελλάδα. Είναι απλώς λίγο ακριβότερες. Ένα παράδειγμα. To νέο Macbook Pro στην Αμερική ξεκινάει από τα 1999$ έτσι? Με την τρεχουσα ισοτιμία τα 1999$* αντιστοιχούν σε 1.480,194€ αν προσθέσουμε και τον φόρο 19% στην Ελλάδα τότε βγαίνει 1760 ευρώ. Οπότε η λογική θα έλεγε 1799€ Δε ξέρω επίσης τι παίζει με δασμούς και ευρωπαικές ενώσεις οπότε 1899€ θα ήταν μία “φυσιολογική” τιμή (ε να μην έχει και λίγο κέρδος? tongue laugh). Όσο δηλαδή ήταν ως τώρα στο τρέχων μοντέλο (που όταν κυκλοφόρησε συνοδέυτηκε από μία μείωση στη τιμή).

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για μια επιστροφή στις παλιές “καλές” συνήθειες με απλή αντικατάσταση του συμβόλου (τι ψυχή έχει ένα συμβολάκι LOL). Αυτό που δε θυμάμαι είναι αν στο τελευταίο (ασημί) Macbook Pro είχε και 1899$ ως τιμή στην Αμερική οπότε τότε dimpapas έχεις απόλυτο δίκιο....

* Η τιμή αυτή είναι χωρίς φόρους αφού κάθε πολιτεία έχει τα δικά της.

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 10:11 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 8 ]  
MacLifer
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2008-05-26

Ομως Ανδρέα, παραβλέπεις ότι οι τιμές που αναφέρεις είναι τιμές λιανικής, στο ράφι δηλαδή, ίσως πλέον του όποιου πολιτειακού φόρου κατανάλωσης, που είναι κλάσμα του δικού μας ΦΠΑ.

Θέλω να πω, οι τιμές αυτές εμπεριέχουν έκπτωση χονδρικής για τον μεταπωλητή- ή την Rainbow για παράδειγμα - της τάξεως του 30% αν όχι μεγαλύτερη.

Η μόνη επιβάρυνση που έχουν για να φθάσουν τα μηχανάκια στην Ελλάδα είναι τα μεταφορικά, τα ασφάλιστρα και κάποιοι δασμοί της τάξεως του 3-4 %. Τώρα, γιατί εμείς πληρώνουμε τα μήλα βαπορίσια, σηκώνει πολύ συζήτηση.

Υπογραφή 

Οταν όλα αποτύχουν..., δοκίμασε το manual

Προφιλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 October 2008 10:24 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 9 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2008-01-24

Χμμμ, δε το σκέφτηκα όντως. scratch  Σωστός.

Προφιλ