1 of 2
1
FROM PC TO iMAC (NEED HELP)
Δημοσιεύθηκε στις: 17 October 2007 04:28 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ PC ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΕ MAC. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ LEOPARD ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ Ν’ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟΝ iMAC 20"/2.4 Ή ΤΟΝ 24”. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΑ FORUMS ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ.
- ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;
- EAN ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ);
- ΤΕΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ WINDOWS XP ΣΤΟΝ iMAC. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΩ ΚΑΠΟΙΟ ANTIVIRUS/FIREWALL ΟΠΩΣ PANDA, ZONE ALARM ΚΛΠ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 October 2007 06:44 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Να σε καλωσορίσουμε στο φόρουμ του MacLife.  welcome

Αρχικά να σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία γιατί ως γνωστόν τα κεφαλαία στο διαδίκτυο σημαίνει πως φωνάζουμε κι εμείς δεν σου κάναμε τίποτα ακόμη για να μας φωνάζεις!  wink

Τώρα αφού τα ξεκαθαρίσαμε, ας πάμε στις ερωτήσεις σου…

Για την οθόνη του iMac 20” έχουν ακουστεί κάποια πράγματα, όπως ότι η ποιότητά της δεν είναι αντίστοιχη των προηγούμενων μοντέλων ή των 24”, λόγω επιλογής κατώτερου ποιοτικώς panel. Δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς προβληματικά, απλώς η χρωματική τους απόδοση από κάποιους χρήστες δεν κρίνεται επαρκής. Προσωπική εμπειρία δεν έχω για να σε συμβουλέψω. Φαντάζομαι πως η Apple δεν θα έβαζε ένα τόσο απαράδεκτο panel, στους υπολογιστές της. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχεις λειτουργικό πρόβλημα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δείς με τα μάτια σου!

Αν τον αγοράσεις από το εξωτερικό δεν αλλάζει κάτι ως προς την Ελληνική υποστήριξη. Οπως το Tiger έτσι και το Leopard υποστηρίζουν μια χαρά Ελληνικά. Είναι το λειτουργικό με αυτή την δυνατότητα και όχι το hardware οπότε ασχέτως από που θα τον αγοράσεις το Mac OS X είναι παντού το ίδιο.

Αν χρησιμοποιήσεις Windows στον iMac προσφανώς θα πρέπει να συμπεριφερθείς στο λειτουργικό όπως και σε ένα PC. Αρα πρέπει να αναρωτηθείς αν θα έβαζες antivirus σε ένα PC… Το Mac OS X είναι virus free κι όχι το hardware. Με την εγκατάσταση των Windows αυτά αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους όπως και σε ένα PC.

Ελπίζω να σε κάλυψαν οι απαντήσεις μου. Καλές δημοσιεύσεις!

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 October 2007 08:05 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις χρήσιμες συμβουλές!

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 October 2007 11:10 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Να είσαι καλά φίλε μου!  teeth

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 18 October 2007 01:19 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 4 ]  
Jr. MacLifer
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-19

Σάκη ωραίο avatar! Είσαι φίλος του Τεν Τεν ή κατά λάθος προέκυψε ο πύραυλος; Πάρε τον 24ίντσο iMac να γουστάρεις. Εμένα οι 20 ίντσες του iMac μου, μου φαίνονται λίγες πλέον grin

Υπογραφή 

Ιδιαίτερα μαθήματα Mac OS X για wannabe switchers: Gomac.gr

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 02:14 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 5 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Ευχαριστώ, μου βγήκε λίγο μικρός ο πύραυλος. Ο ΤΙΝ ΤΙΝ είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες κόμικ, καθώς και ο Corto Maltese (η Swatch αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ένα πολύ όμορφο ρολόϊ με θέμα τον Corto Maltese).
Είμαι αρχιτέκτονας και μάλλον θα επιλέξω τον 24” iMac με έξτρα μνήμη από crucial. Χμ! Με τα CAD προγράμματα να δω τι θα γίνει. Κι όσο δεν χωνεύω τα windows…

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 02:41 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 6 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Ο 24άρης είναι μια πολύ καλή επιλογή για το επάγγελμα που κάνεις. Νομίζω η οθόνη του θα σε βολέψει αρκετά. Υπάρχουν προγράμματα για CAD σε Mac αλλά βρίσκονται μακράν του Autocad. Εκεί θα πρέπει να κάνεις μια παραχώρηση και να γυρνάς σε windows.

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 02:55 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 7 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Απο ότι γνωρίσω το Archicad είναι κορυφαίο με αντίστοιχα κορυφαία τιμή. Το vectorworks-renderworks φαίνεται αρκετά καλό με τιμή γύρω στα 1800ευρώ. Γνωρίζεις κάποια cad (4mac) προγράμματα,έστω και σε δύο διαστάσεις, σε καλή τιμή;

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 03:02 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 8 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Οχι δεν έχω εξειδικευμένη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα για να σου προτείνω κάτι με ασφάλεια. Αν ήταν για 3D Graphics και modeling κάτι θα κάναμε. smirk

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 03:35 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 9 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Για πες για modeling. Εχω δουλέψει το Sketchup και μου άρεσε.

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 19 October 2007 03:45 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 10 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Ενα είναι το κορυφαίο πρόγραμμα για Mac… Maya!

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 05 January 2008 10:50 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 11 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-01-05

Τα χρώματα στην οθόνη του iMac 20” απλά θα σε ενθουσιάσουν! Μόνο που θα σε συμβούλευα (κάτι που ισχύει γενικά παντού) να βρίσκεσαι σε σωστά φωτισμένο χώρο, γιατί αν έχεις π.χ. ένα παράθυρο πίσω απο την πλάτη σου, το σκοτεινά μέρη της οθόνης μετατρέπονται σε… καθρέφτη! Αυτό λογικά είναι ένα πρόβλημα των glossy οθονών κι όχι του συγκεκριμένου μοντέλου όμως! Παρατηρώ οτι το ραβασάκι σου το άφησες τον Οκτώβριο… Τελικά τι έγινε, τον αγόρασες τον iMac?

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 07 January 2008 04:07 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 12 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Ευχαριστώ για τη χρήσιμη ενημέρωση περι 20’ iMac. Λόγω μετακόμισης και ανακαίνισης του γραφείου μου, των εορτών και το νέο OS Leopard (που ακόμη δεν το έχουν εγκατεστημένο στα iMac στη χώρα μας) καθυστέρησα την αγορά του. ‘Ομως σύντομα θα την κάνω την αγορά και θα ενημερώσω για την εμπειρία μου. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και επιτυχίες.

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 07 January 2008 05:19 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 13 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-01-05

Εγώ πάντως που αγόρασα τον iMac 20” στο τέλος του Δεκέμβρη, μου δώσανε ΔΩΡΟ το cd του Leopard… Ίσως να είναι οι μαγικές λέξεις “τοις μετρητοίς” που λειτουργούν σαν “άμπρα κατάμπρα” ή απλά είναι πολύ καλοί άνθρωποι και πολύ έξυπνοι επαγγελματίες… Όπως και να έχει, δεν χάνεις να τους πιέσεις λιγάκι.... ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως, απ’ ότι διάβασα χτές το βράδυ στο site της Rainbow, η εταιρεία προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ (αν δεν κάνω λάθος) υποστήριξη ελληνικών για το Leopard… (είναι το GR update? Χρησιμοποιώ Mac τρεις εβδομαδες μοναχά και έχω μια πολύ θολή εικόνα για κάποια πράγματα, συγνώμη...) Αν λοιπόν προσφέρει υποστήριξη ελληνικών για το συγκεκριμένο λειτουργικό, αυτό κάπου θα κυκλοφορεί… Ψάξτο λιγάκι…

Υ.Γ… Τρείς εβδομάδες και είμαι ήδη ερωτευμένος… Δεν θα γυρίσω πίσω στα παράθυρα του καραγκιόζη ΠΟΤΕ!
Υ.Γ2… Κάτι μου είχανε πει πως το dvd αυτό είχε διανεμηθεί μοναχά για να επιδεικνύεται στους υποψήφιους αγοραστές… κάτι τέτοιο. Πάντως, επιμένω, ψάξε το λιγάκι. Κι αν ο Mac σου δεν σου βγεί καλός, θεώρεισέ με υπευθυνο, αφού εγγυόμαι προσωπικά πως ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!
Υ.Γ3… Καλή χρονιά και σε εσένα και σε όλο τον κόσμο φίλε μου!

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 07 January 2008 05:32 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 14 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-10-17

Απο που τον αγόρασες;

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 January 2008 04:51 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 15 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-06-26
fantasmamore - 07 January 2008 05:19 PM

Εγώ πάντως που αγόρασα τον iMac 20” στο τέλος του Δεκέμβρη, μου δώσανε ΔΩΡΟ το cd του Leopard… Ίσως να είναι οι μαγικές λέξεις “τοις μετρητοίς” που λειτουργούν σαν “άμπρα κατάμπρα” ή απλά είναι πολύ καλοί άνθρωποι και πολύ έξυπνοι επαγγελματίες… Όπως και να έχει, δεν χάνεις να τους πιέσεις λιγάκι.... ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως, απ’ ότι διάβασα χτές το βράδυ στο site της Rainbow, η εταιρεία προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ (αν δεν κάνω λάθος) υποστήριξη ελληνικών για το Leopard… (είναι το GR update? Χρησιμοποιώ Mac τρεις εβδομαδες μοναχά και έχω μια πολύ θολή εικόνα για κάποια πράγματα, συγνώμη...) Αν λοιπόν προσφέρει υποστήριξη ελληνικών για το συγκεκριμένο λειτουργικό, αυτό κάπου θα κυκλοφορεί… Ψάξτο λιγάκι…

Υ.Γ… Τρείς εβδομάδες και είμαι ήδη ερωτευμένος… Δεν θα γυρίσω πίσω στα παράθυρα του καραγκιόζη ΠΟΤΕ!
Υ.Γ2… Κάτι μου είχανε πει πως το dvd αυτό είχε διανεμηθεί μοναχά για να επιδεικνύεται στους υποψήφιους αγοραστές… κάτι τέτοιο. Πάντως, επιμένω, ψάξε το λιγάκι. Κι αν ο Mac σου δεν σου βγεί καλός, θεώρεισέ με υπευθυνο, αφού εγγυόμαι προσωπικά πως ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!
Υ.Γ3… Καλή χρονιά και σε εσένα και σε όλο τον κόσμο φίλε μου!

Με την οθόνη είσαι ευχαριστημένος? Βλεπεις άνετα ταινίες φωτος κλπ? Απο επιδόσεις τι παίζει?

Προφίλ

1 of 2
1

‹‹ Απορίες      help needed ››