Είμαι ερωτευμένος! Αυτό πιστεύω πως τα λέει όλα. Αν φοβάστε τόσο πολύ για την οθόνη, δεν έχετε παρά να πάτε σε κάποιο κατάστημα και να την δείτε ... live! Έχει πολύ όμορφα χρώματα, πολύ ζωντανά και καθαρά. Δεν είμαι τεχνικός για να μπορώ να την αξιολογήσω, πάντως σε σύγκριση με την οθόνη του παλιού μου… βλαμμένου turbo-x, είναι σαν να βάζεις δίπλα δίπλα μια επίπεδη τηλεόραση υγρών κρυστάλλων με μια παλια ασπρόμαυρη (αν τις έχετε προλάβει δηλαδή), ξέρετε, αυτές τις στρογγυλές των 500 ιντσών που ο παπούς σας έφερνε κάθε λίγο και λιγάκι τον τεχνικό για να αλλάξει την λάμπα… Οκ, μπορεί και να υπερβάλλω λιγάκι, αλλά η αλήθεια είναι οτι είναι όμορφη και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ, τουλάχιστον όπως την κρίνω εγώ. Απ’ ότι κατάλαβα δεν είσαι επαγγελματίας πάντως (γιατί τα χρώματα του pdf που έστειλα στο τυπογραφείο προχτές και στην δουλειά και στο χαρτί φαινόντουσαν σαν ένα χρώμα Α, στην οθόνη του iMac στο σπίτι φαινόντουσαν διαφορετικά… αλλά αυτό μπορεί να είναι θέμα calibration) για ταινίες και φωτό ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Αντιθέτως μάλιστα, η οθόνη είναι ένα στολίδι! Σε αυτό εμπιστέψου με!
Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις… Σε σύγκριση με τι; Σε σύγκριση με υπολογιστές “μεσαίου βεληνεκούς” που χρησιμοποιούσα στην δεύτερη δουλειά μου που έτρεχαν τα vista, είναι απλά πιο γρήγοροι, αλλά τουλάχιστον στην αρχή, η διαφορά δεν είναι χαοτική. Κι αυτό όσον αφορά προγράμματα γραφιστικής. Σε σχέση με παλιότερους mac, είναι πιο γρήγοροι, αλλά αυτό είναι λογικό αφού… είναι καινούργιοι! Πάντως, περιμένω να βάλω κανα φράγκο στην άκρη και να πάρω λίγη ram, αφού το 1gb του iMAC μου, αποδεικνύεται λίγο για τις δικές μου ανάγκες! Νομίζω όμως πως άλλοι, πιο παλιοί χρήστες Mac ίσως να μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.
Συνοψίζοντας, σου λέω το εξής. Με λιγότερα από 1270 euro (τόσα έδωσα), έπαιρνα έναν υπολογιστή γραφείου windows με 2gb Ram (αντί για 1), 2 κάρτες γραφικών των 512 mb έκαστη (αντί για 128), τετραπύρηνο (αντί για διπύρηνο) επεξεργαστή κτλ κτλ. Επειδή τα παιχνίδια πάντοτε μου άρεσαν, μπήκα στον πειρασμό να πάρω το PC, αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική και πήρα τον mac. Τώρα, ένα μήνα μετά, αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα έχανα τον χρόνο μου κοιτώντας τιμές για PC, και θα είχα πολύ λιγότερο άγχος που θα άφηνα τα windows,αφού ΟΤΙ μου χρειάζεται για δουλειά ή διασκέδαση (πλην παιχνιδιών) ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ! Πίστεψέ με, ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
Καλό σου βράδυ αδερφέ, ελπίζω να σε βοήθησα